FILOSOFIA ESCOLAR

L'esport escolar ( entès com esport en edat escolar ) té la finalitat de que els nens i nenes que el practiquen ho fan de cara a anar-se preparat per a la competició d'un nivell més alt ( esport federat, per exemple ), per tal motiu tots ( entrenadors, delegats, pares ) em d'entendre que venim a formar els nens i que vagin agafant experiència per, si segueixen practicant l'esport que els agrada, poder-ho fer amb una experiència de varis anys.

Aquesta tasca és molt important que la sapiguem transmetre als nostres competidors, sobre tot per part dels entrenadors. Creiem que no és bo que els inculquem ja des de ben menuts que anar a fer esport escolar és anar a guanyar i a quedar primers costi el que costi, tot el contrari, hem de explicar-los que comencen a fer competició amb nens i nenes d'altres escoles o centres, que tot just com ells comencen a iniciar-se amb la pràctica de la competició escolar. És clar que hem d'intentar guanyar, ja que si no la competició no tindria sentit, però, si perdem no passa res, hi ha molts combats i varies jornades per anar superant-nos poc a poc. És tan important saber guanyar com perdre.

En les categories inferiors, caldria no dir res als competidors quan estan posant en marxa allò que han après a l'escola, tan sols desprès del combat, és quan se'ls ha d'explicar allò que no han fet bé o felicitar-los perquè ho han fet bé.

Hi ha entrenadors que criden i pressionen els nens perquè guanyin el combat sigui al preu que sigui. El nen ja té prou feina amb pensar que ha de fer per guanyar com per estar escoltant els crits del seu entrenador, això no és bo ni pel nen ni per l'esport, ja haurà temps de corregir errors.

Seria molt interessant que la imatge que donem tots els que ens trobem al recinte de competició sigui positiva. A ningú ens agrada sentir comentaris negatius sobre el comportament d'algun entrenador o d'algun pare.